Wat is Natuurcoaching?

Natuurcoaching

Natuurcoaching is een vorm van coaching waarbij we de natuur gebruiken als spiegel en inspiratiebron voor persoonlijke ontwikkeling. Alleen al door buiten in de natuur te zijn, kom je los van de dagelijkse hectiek en krijg je de ruimte om diepgaand te reflecteren en nieuwe inzichten op te doen. Welke vraag je ook hebt, natuurcoaching biedt je de rust en helderheid die je nodig hebt.

Na een vrijblijvende kennismaking in de vorm van een korte wandeling in de natuur (bij slecht weer kan dat ook binnen in mijn praktijk), volgt een intake waarin we achterhalen waaraan en hoe je wilt werken.

Hoe werk ik?

Natuurcoaching

Bij natuurcoaching gaan we meestal naar buiten, maar soms past een sessie binnen ook prima. We starten met een wandeling waarin we middels een mindfulness oefening uit de waan van de dag komen om echt met aandacht bij onszelf te zijn. Daarna gaan we elke sessie aan de slag met een oefening. Zowel buiten als binnen maken we daarbij gebruik van de elementen in en uit de natuur om helder te krijgen wat je doel of wens is en wat je tegenhoudt om daar te komen. We werken met symbolen, metaforen, natuurvoorwerpen en de seizoenen. In welke fase ofwel in welk seizoen zit je nu? En hoe beweeg je naar de volgende fase?

Praktische informatie

Kosten en tijd

Een sessie duurt meestal 1,5 uur. Per uur bereken ik 90 euro. Ik bereken geen BTW.  

Zuiver aan Zee

Contact